Debat og politik

Udsatte er også i budgettet!

Læserbrev af Hanne Dam, Byrådsmedlem

Som løsgænger i Kolding Byråd har jeg haft mulighed for at deltage i budgetforhandlingerne i sidste uge.
Jeg tog imod tilbuddet og stillede et forslag på udsatte området.

Vi er alle i en Corona situation og der tales meget i medierne, hvem der har brug for hvad og hvorfor. I den debat har vi talt meget om borgernes trivsel. Vi får info om mange forskellige målgrupper, såsom ældre, sårbare, unge mennesker, små børn, fritidsaktiviteter, kulturen osv. Men, jeg mangler omtalen om en gruppe. De mest udsatte i samfundet!

Vi har ikke talt om de udsatte i denne her by endnu. Jeg ser og taler med mange, – både som borger i byen men også som medarbejder på Jobcentret. Der er stadig mange som isolerer sig i deres hjem, er deprimerede, har ingen omgang med andre og nogle finder andre fællesskaber.

Det bekymrer mig meget!

Jeg synes derfor, at området skal have et Covid-19 eftersyn, i lighed med andre målgrupper. Der tænker jeg selvfølgelig på de borgere, som ikke deltager i de kommunale tilbud. Kan vi opsøge dem? Kan vi tilbyde dem hjælp til at komme på de kommunale tilbud? Kan vi lytte til hvad borgerens udfordring er? Kan vi forebygge social derout? – og hvad ved jeg?

Mit forslag blev godkendt og der vil blive ansat en medarbejder, som i et års tid skal opsøgevores borgere og høre, hvad vi evt. kan hjælpe med eller gøre sammen med dem.

En stor tak skal lyde herfra til mine kolleger i byrådet, som også kan se meningen med forslaget og jeg håber, at vi sammen med borgerne kan forebygge at situationen forværres.

 

Kommentarer