Kolding

Turisterne i Destination Trekantområdet brugte i 2019 godt 6,3 mia. under deres ophold.

Se billedserie

Turisterne i Destination Trekantområdet (Billund, Kolding og Vejle) brugte i 2019 godt 6,3 mia. under deres ophold.

Turisterne i Destination Trekantområdet har givet en turismeomsætning på godt 6,3 mia. kr. i 2019.
I samme periode er der registreret næsten 2,9 mio. overnatninger. Derved stod Destination Trekantområdet for 21,9 pct. af den samlede turismeomsætning i Region Syddanmark i 2019.

Turismeforbruget i Destinationen i 2019 udgjorde i alt 2,3 pct. af områdets samlede udbud af varer og tjenesteydelser. Turismeforbrugets størrelse i forhold til andre brancher ligger over niveauet for Region Syddanmark (1,5 pct.) og landet som helhed (1,4 pct.).

Turismen skabte, inklusiv afledte effekter, 3,7 mia. kr. i værditilvækst og 7.593 fuldtidsstillinger i området i 2019. Målt på antal fuldtidsbeskæftigede er destinationen stort set lige så afhængig af turismen, som tilfældet er i hele landet og regionen som helhed.

Mange vælger at holde ferie i området – ikke kun danskerne

Ferieturismen udgjorde i 2019 en andel på 62 pct. af den samlede turismeomsætning i Destination Trekantområdet. Forretningsturismen stod for det resterende turismeforbrug på 38 pct. i området.

Gæsterne brugte flest penge på produkter som lokal transport, overnatning og restaurantbesøg.

Turismen i Destination Trekantområdet favner både danske og udenlandske gæster, hvor danskerne tegner sig for hovedparten eller 66 pct. af turismeomsætningen. De udenlandske gæster står for de resterende 34 pct. af forbruget. De udenlandske gæster kommer primært fra vores nabolande med Tyskland, Sverige og Norge som de største udenlandske markeder.

Derudover er det tydeligt at turismen i Destination Trekantområdet er sæsonbetonet, med flest overnatninger (42 pct.) i højsæsonen som er juli og august måned.

Oplysningerne er baseret på en rapport udarbejdet af Visit Denmark. Rapporten er med til at bidrage med vigtig viden og nøgletal om området og giver et indblik i gæsternes færden, samt de samfundsmæssige afledte effekter af turismen i området.

Læs hele rapporten her: www.tdto.dk/pressemeddelelser

Kommentarer