Magaxin

Sådan vælger du den rigtige varmepumpe

Artiklen er sponsoreret.

Vinteren er lige rundt om hjørnet, hvilket betyder, at temperaturen vil falde og det vil blive køligere. Det er derfor vigtigt, at man har varme i huset, så man ikke kommer til fryse, i de kolde vintermåneder. Man kan opvarme sit hus på forskellige måder. De seneste år har der været meget fokus på klimaet, samt hvilke løsninger, der er gode for miljøet. Hvis du ønsker en miljøvenlig måde at opvarme dit hus på, så kunne en varmepumpe være en mulighed. Her finder du nyttig viden om varmepumper og hvordan du vælger den rigtige, til dit hus.

Hvilken type bolig har du?

Når du skal vælge en varmepumpe til dit hus, så skal du først og fremmest forholde dig til, hvilken type bolig, varmepumpen skal opvarme. Du skal også tænke over elforbruget i husstanden, samt hvor mange beboere, huset har. Dette har nemlig noget at sige. Hvis det er en mindre bolig, du skal have opvarmet, for eksempel et sommerhus eller et kolonihavehus, så vil en luft til luft varmepumpe være en mulighed. Så har du også mulighed for at bruge varmepumpen, som aircondition til sommer. Hvis det derimod er en helårsbolig, du skal have opvarmet, så er det en god ide, med en luft til vand varmepumpe. Den kan også varme dit brugsvand op, hvilket gør, at du kan spare en del, på dine varmeudgifter.

Lyd og udseende

En anden ting du skal tænke over, når du køber en varmepumpe, er lyden. De fleste varmepumper larmer ikke særlig meget, men udedelen af en varmepumpe, kan larme lidt. Du skal derfor være opmærksom på, hvor den skal placeres, så den for eksempel ikke larmer, udenfor børneværelsets vindue. Udseendet af varmepumpen skal man også tænker over, når man køber en. De fleste varmepumper har dog et diskret udseende, som man nemt kan integrere, i husets indretning.  

Kommentarer