Rekordår for bolighandlen i Kolding øger efterspørgslen på opmagasinering

Efter et år med rekordmange bolighandler i Kolding er der blevet ryddet op på lofterne, og det har sat skub i behovet for opmagasinering. Genanvendelighed og affektionsværdi er de vigtigste parametre for at gemme.

I 2021 blev der handlet 1.554 boliger i Kolding kommune, og det er 10 procent flere end året før, hvor boligmarkedet heller ikke ligefrem stod stille i det sydjyske. Det viser tal fra Boligsiden.dk. De mange bolighandler har skabt travlhed hos flytte-og opbevaringsvirksomheden Boxit i Kolding, der også har oplevet et opsving inden for langsigtet opmagasinering.

– Vi har ikke kun haft travlt med flyttecontainerne efter et par år med et glohedt boligmarked. Vores depotrum er også blevet meget populære og kunderne efterspørger generelt opmagasinering i højere grad, siger afdelingsleder hos Boxit i Kolding Christian Franks og tilføjer:

– Vi har mødt mange kunder, der har brug for ekstra opbevaringsplads, efter at være flyttet fra den store villa eller parcelhuset og ud i noget mindre. Det handler i høj grad om, at de gerne vil gemme ting til de næste generationer, som stadig bor i lejligheder og ikke har pladsen til det endnu.

Genbrug skal kunne holde

De seneste års øgede fokus på genbrug og miljøbevidsthed går hånd i hånd med tendensen til også at gemme for affektionsværdiens skyld, mener vurderingsekspert Simon Neubert-Luckner fra vurderingsekspert.dk

– Så længe kvaliteten er med, kan vi gemme og genbruge tingene gennem flere generationer, og det er der flere og flere, der gerne vil. Mange ligger for eksempel inde med porcelænsstel, der prismæssigt ikke er værd at gemme til videresalg, men som har affektionsværdi og genbrugsværdi, og som ofte vil holde langt bedre end nyere billigere stel, siger Simon Neubert-Luckner, og pointerer:

– Alt det, du nemt kan købe igen, er der ikke megen grund til at gemme i årevis. Men rokokosofaen, mormors hækleri og alt det andet, der ikke lige hænger på træerne, skal man holde fast i. Så længe kvaliteten er god nok, kan det også holde til at blive gemt og genbrugt.

Affektion overstiger pengene i værdi

Faktisk er det ifølge vurderingseksperten netop den følelsesmæssige værdi, der vejer tungest, når vi gemmer på vores sager.

– Vi gemmer de ting, der betyder noget for os, og det, vi ved, betyder noget for andre. Når jeg vurderer dødsbo og oplever, at arv kan skabe splid i familier, er det faktisk oftest på grund af ting med affektionsværdi og helt uden monetær værdi, siger Simon Neubert-Luckner.

BOXIT udlejer depotrum efter “self-storage”-princippet samt kontorer og containere til privat- og erhvervskunder. Virksomheden, som ejes af Escot koncernen, der ejer, driver og udlejer erhvervsejendomme over det meste af Danmark, har 11 afdelinger i Jylland og på Fyn og hovedkontoret ligger i Aalborg. Derudover udlejer, sælger og specialopbygger BOXIT skibscontainere – i hele Danmark – til erhverv og private. Endvidere har virksomheden kontorhoteller i Risskov og Aalborg, hvorfra der udlejes kontorer til mindre virksomheder. www.boxit.dk.

Kommentarer