112

Mona Juul (C): Jeg er dybt rystet, hvis regeringen bevidst holder virksomheder som gidsler

Folketingspolitikere fra både Konservative og Venstre er chokerede over regeringens "skjulte ort" i de igangværende forhandlinger om hjælpepakkerne. Mona Juul (afbilledet her) siger, at hun er dybt rystet.

Regeringen har ved en fejl afsløret, at man reelt er klar til at hjælpe langt flere virksomheder med hjælpepakker – men kun hvis regeringen bliver presset i forhandlingerne med de andre partier. Det skriver BT.

I et forhandlingsnotat, som avisen har set, fremgår det at Erhvervsministeriet er klar til at skrotte kravet om, at virksomhederne skal dokumentere sine tab for at få hjælp fra staten.

Hos De Konservative er man rystet over regeringens skjulte kort, fremgår det af artiklen i BT.

– Hvis det er sandt, så har regeringen et meget stort forklaringsproblem. Mange virksomheder har været afskåret fra hjælpepakkerne, fordi de ikke kunne dokumentere at være direkte påvirket af corona-forbudene. Jeg er dybt rystet, hvis regeringen bevidst har holdt virksomheder som gidsler, siger finansordfører Mona Juul (K) til mediet.

Hjælpepakkerne har hidtil været udelukket for eksempelvis taxavognmænd, som mister mange kunder på grund af lukning af nattelivet. Det samme gælder underleverandør til messer og festivaler, som er aflyst på grund af corona, fremgår det af artiklen i BT.

I artiklen siger siger Torsten Schack Pedersen fra Venstre:

– Regeringen har afskåret mange, mange virksomheder fra hjælpepakkerne. Men det har åbenbart bare været et bluff. For hvis regeringen bliver ‘presset til det’, kan virksomheder, som er indirekte påvirket af coronakrisen, åbenbart godt få kompensation alligevel.

Kommentarer