Debat og politik

Moderaterne bør forholde sig til virkeligheden

Af Niels Flemming Hansen, Det Konservative Folkeparti

Medlem af Folketinget og EP-kandidat, Sydjyllands Storkreds

Står det til Stine Bosse og Moderaterne, så skal EU fremover bestemme, hvem og hvor mange flygtninge Danmark skal tage imod. Det er nødvendigt, siger Stine Bosse, for »hvad nu, hvis« Læsø pludselig bliver til Lampedusa?

Stine Bosses »hvad nu, hvis«-argument er i virkeligheden enormt symptomatisk for Moderaternes migrationspolitik. I stedet for at forholde sig til virkeligheden opfinder man skrækscenarier, der skal forsvare en politik, som ikke løser EU’s grundlæggende udfordringer med migration.

For hvad nu, hvis Læsø, der er kendt for sine uspolerede naturområder og sit gode sydesalt, pludselig blev til den italienske ø Lampedusa, som er invaderet af migranter? Det ville rigtig nok give Danmark enorme udfordringer. Det kommer bare aldrig til at ske. Derfor ville det klæde Stine Bosse og Moderaterne i stedet at forholde sig til virkeligheden. For den er barsk nok, som den er.

Sidste år ankom knap 400.000 irregulære migranter til EU’s grænser. Samme år døde eller forsvandt over 2.500 mænd, kvinder og børn i bølgerne på Middelhavet. Sideløbende tjener menneskesmuglere kassen på at sende propfyldte både med migranter mod Europa.

Det er virkeligheden, det er umenneskeligt, og det er dét, vi skal have gjort op med. Derfor er der behov for, at vi ændrer asylsystemet grundlæggende. De ydre grænser skal styrkes markant, vi skal asylbehandle uden for EU, og vi skal i stedet fokusere på at hjælpe i nærområderne.

Vi er først i mål, når ingen menneskesmuglere kan se en fidus i at sende migranter ud på Middelhavet i livsfarligt overfyldte både med gamle påhængsmotorer. Det er nemlig os – ikke menneskesmuglerne – der skal bestemme, hvem der kommer ind i EU.

Derfor skal vi have stoppet migrantstrømmen. Også fordi Danmark og EU hverken kan eller skal tage imod alle, hvis vi skal bevare vores sammenhængskraft. Vi har allerede integrationsproblemer nok. Det har langt de fleste heldigvis erkendt efterhånden, men det gælder åbenbart ikke Moderaterne.

Stine Bosse bruger nemlig sit »hvad nu, hvis«-scenarie som argument for, at Danmark skal blive del af den såkaldte solidariske fordeling af flygtninge i EU. Det vil konkret betyde, at Danmark vil modtage langt flere flygtninge, end vi gør i dag.

Men præcis hvor mange ved ikke engang Stine Bosse selv. Forleden sagde hun, at Danmark fint kunne modtage 7.000 flygtninge om året. Samme dag ændrede hun tallet til nul, og lidt senere på dagen sagde hun så, at hun ikke ville sætte et præcist tal på.

Hvordan det skal forstås, ved jeg ikke. Men sikkert er, at Stine Bosse vil føre en politik, der fastholder det eksisterende system, hvor migranter sætter livet på spil på Middelhavet, og at hun vil lade EU diktere dansk flygtningepolitik. Det vil betyde flere migranter i Danmark, og det er den helt forkerte vej at gå.

Så mens Stine Bosse står ved Vesterø Havn på Læsø og venter på gummibåde med flygtninge, vil jeg arbejde for, at de slet ikke krydser Middelhavet i første omgang. Det er ikke kun det bedste for Europa, det er også det bedste for Danmark.

Kommentarer