Magaxin

Kolding-virksomhed afliver myter om bambustøj

Artiklen er sponsoreret.

En koldingensisk producent af herreundertøj og -strømper går nu i rette med udbredte forestillinger om bambustøj. The Basics, der har hovedkontor i Kolding, ønsker at skabe mere klarhed omkring de påståede fordele ved bambusmaterialer i tøjproduktion.

Erfaring og kvalitet

Bag The Basics står et hold af tekstilfolk med årelang erfaring fra den danske tekstilbranche. Fra deres hovedkontor i Kolding arbejder virksomheden målrettet på at producere kvalitetsundertøj til mænd til overkommelige priser. Det er netop deres mangeårige erfaring med forskellige tekstiler, der gør dem i stand til at vurdere, hvad der reelt fungerer – og hvad der ikke gør.

“Blikket for detaljer kan både ses og mærkes i vores produkters kvalitet og funktionalitet,” forklarer virksomheden, der producerer alt fra T-shirts og undertrøjer til underbukser og strømper. Det er denne kombination af erfaring og kvalitetsfokus, der gør, at virksomheden tør gå imod strømmen og tale åbent om materialers reelle egenskaber.

Myte 1: Er bambustøj virkelig antibakterielt?

Den første og mest udbredte myte handler om bambus’ antibakterielle egenskaber. Selvom selve bambusplanten indeholder et antibakterielt stof kaldet “bamboo kun”, så forsvinder denne egenskab fuldstændigt under forarbejdningen til tekstil. Det færdige bambustøj har derfor ingen antibakterielle egenskaber, på trods af hvad mange tror.

Myte 2: Svedtransport og åndbarhed

Der er dog noget om snakken, når det kommer til bambustøjets evne til at transportere sved væk fra kroppen. Bambusfibrene har gode fugttransporterende egenskaber, hvilket gør tøjet mere behageligt at have på i varme situationer. Materialet er også kendt for sin bløde, silkeagtige fornemmelse mod huden.

Myte 3: Er bambustøj miljøvenligt?

Den største misforståelse handler om bambustøjs påståede miljøvenlighed. Selvom bambusplanten vokser hurtigt og kræver mindre vand og færre pesticider end bomuld, er forarbejdningen til tekstil ofte kemisk intensiv. The Basics går derfor imod strømmen og erkender åbent, at deres bambusstrømper og bambus undertøj ikke er bæredygtige.

Kvalitet som alternativ til greenwashing

The Basics, der består af erfarne tekstilfolk fra branchen, har valgt en anden tilgang til miljøhensyn. “Den mest miljørigtige tilgang til tøjforbrug er at lave tøjet så godt som muligt til prisen, så vores kunder kan bruge det længe,” forklarer virksomheden, der fokuserer på at producere holdbart undertøj og strømper til overkommelige priser.

Ærlighed fra Kolding-virksomheden

Med deres åbne kommunikation går Kolding-virksomheden imod tendensen i en branche, hvor mange produkter markedsføres som bæredygtige og økologiske. “Sandheden er, at det ikke er muligt at producere strømper og undertøj, som er godt for miljøet. Det er et faktum,” fastslår virksomheden. Uanset om undertøjet er lavet af bambus, økologisk bomuld eller andre materialer, vil produktionen altid belaste miljøet.

I stedet vælger The Basics at fokusere på det, der reelt kan gøre en forskel: holdbarhed. Deres tilgang er, at undertøj i god kvalitet holder længere og derfor ikke skal skiftes så ofte som undertøj i dårligere kvalitet. Alene det faktum, at produkterne holder længere, giver en miljømæssig gevinst. Det er denne pragmatiske og ærlige tilgang til bæredygtighed, der kendetegner virksomhedens filosofi.

Den koldingensiske virksomhed ønsker at gøre op med den udbredte “greenwashing” i tekstilbranchen, hvor produkter ofte markedsføres som mere miljøvenlige, end de reelt er. I stedet satser de på gennemsigtighed og ærlighed omkring deres produkters miljøpåvirkning, kombineret med et vedvarende fokus på kvalitet og holdbarhed som den mest realistiske vej til at mindske miljøbelastningen.

Kommentarer