Magaxin

Guide: Få mere oliefyrsvarme for pengene

Artiklen er sponsoreret

Hvordan får du god fyringsøkonomi med olietank og oliefyr i hjemmet? Svaret er, at der faktisk er mange ting, du kan gøre for at slippe billigere, når at du har dit eget oliefyr til at levere varme til dit hjem. Her er typen af fyringsolie og hensyn til vedligehold af oliefyr værd at have for øje, og hvor du fx kan slippe billigere ved at købe billig fyringsolie, kan det også være rentabelt, at du får dyrere olie.

Skal du vælge billig fyringsolie – eller noget med højere kvalitet?

Billig fyringsolie kan give dig en kortsigtet besparelse her og nu, men visse dyrere typer fyringsolie slider til gengæld mindre på din olietank, så dens levetid forlænges, og du ikke skal tænke på at få en ny tank før om lang tid. Fyringsolie kan du desuden få med forskellige grader af svovlholdighed, og kerer du dig om miljøet, så kan du godt vælge en olietype med så lavt svovlindhold som muligt.

Er dine varmerør ordentligt isolerede?

Valg af fyringsolie til side kan du også få det meste ud af dit oliefyr ved at sørge for, at såvel dit hjems varmerør som varmtvandsbeholder er velisolerede, så varme ikke går tabt, før den når til radiatorer, blandingsbatteri eller gulvvarme. Oliekedler bliver mindre effektive, som tiden går, så har du haft den samme i en længere årrække, bør du desuden overveje at skifte denne ud for at få mere varme.

Brug ikke mere varme, end du behøver

Termostater kender du nok fra så godt som alle radiatorer, og ved at lade alles hjemmets radiatorer være forsynet med sådan én sikrer du dig, at der ikke bliver sendt mere varme i omløb i hjemmet, end du ønsker på et bestemt tidspunkt. At få en løsning til hjemmet med automatisk regulering af temperaturen på bestemte tidspunkter af døgnet kan også hjælpe med at optimere varmeforbrug.

Kommentarer