Magaxin

Gode råd til at finde den bedste hovedpude: det skal du tænke over

Artiklen er sponsoreret

En god seng er afgørende for, at du får en god nattesøvn, som udhviler hele din krop og gør dig klar til endnu en dag. Men en god seng alene sikrer ikke en god nattesøvn, for bl.a. din hovedpude har også stor betydning for din komfort om natten. 

Derfor er det aldrig en god idé at købe den første og den bedste hovedpude, du ser, da der er stor forskel på hovedpuder og på dine helt personlige behov for støtte af nakke og hoved under søvnen. Læs mere her og find ud af hvilken hovedpude der passer til dig. 

Vælg den rette højde til den måde du sover på

En hovedpude har til formål at støtte dit hoved og din nakke under søvnen. For at puden kan gøre dette, skal den have den rette størrelse og ikke mindste den rette højde, så din rygsøjle kommer til at ligge lige. 

Du kan typisk vælge imellem en lav model, en middel model og en høj model, og det rette valg afhænger af, hvilken stilling du foretrækker at sove i. 

Du sover på siden

Når du sover på siden, er din nakke især udsat, da den kan komme til at ligge i en unaturlig bøjning, hvis ikke du har den rette pude. Hvis du sover på siden, er det rette valg for dig en pude, som er forholdsvis høj, så hovedet kommer til at ligge lige i forhold til rygsøjlen. 

Det er også en god idé at gå efter en fyldig og fast pude, som kan udfylde rummet mellem hoved og madras ordenligt. 

Du sover på ryggen

Sover du på ryggen, er en lav hovedpude det bedste valg, så din nakke ikke bliver strakt for meget fremover i løbet af søvnen, da det kan resulterer i smerter, når du vågner. 

Kommentarer