Kolding

Garnentusiaster mødes i lange køer i Kolding

Se billedserie

Strikketøjet er ikke lagt på hylden, selvom landet er åbnet igen. Det kan landet største garnbutik Hobbii i Kolding skrive under på. Fra den 8. november og ugen ud fejrer de strikkeglæden og forventer lange køer til åbningsfesten.

Hos garnbutikken Hobbii i Kolding har man mærket strikke-boomet, og det ser ikke ud til at stilne af. Tværtimod. Derfor holder den 700 kvadratmeter store garnforretning åbningsfest fra den 8. til den 14. november.

– Corona satte uden tvivl gang i lysten til at hækle og strikke, og der er virkelig mange, der ikke kan slippe det igen. Når man først har mærket den ro, man får af at sidde med og fordybe sig med garnet, så kan det være svært at undvære igen, siger Betina Husaj, der er strikkeentusiast og butikschef i Hobbii i Kolding.

Flere tusinder har allerede tilmeldt sig butikkens konkurrence, hvor vinderen, som trækkes på åbningsdagen for den ugelange fejring, får lov til at tømme butikken på fem minutter. Butikken har været åben for kunder siden efteråret 2020, mens selve åbningsfesten har været udskudt til nu grundet corona.

Garnet gør os høje

Det skønnes, at mellem 20 og 25 procent af danskerne lavede en eller anden form for håndarbejde før corona. Psykolog og forsker i sundhedspsykologiske effekter af håndarbejde Anne Kirketerp skønner, at tallet under nedlukningen har været oppe på 40 procent, og nu er landet omkring 30 procent, som fortsat vil holde fast i håndværket.

Det er ifølge forskeren en rigtig god ting, da det i praksis er umuligt at blive stresset, når man sidder og nørkler med maskerne.

– Når vi laver håndarbejde, kan vi blive vi så optagede af det, vi laver, at vi kommer helt ned i en dyb vejrtrækning og glemmer tid og sted. Det er ekstremt sundt for os, fordi kroppen kommer ned i et gear, hvor den rent fysisk ikke kan producere stresshormoner. Samtidig kan vi i håndarbejdet opleve mikrosucceser, der frigiver dopamin. Hvis vi for eksempel endelig finder ud af at strikke den maske, der drillede, kan det give os en følelse af at være høje, forklarer Anne Kirketerp.

Store forventninger til garnfest

Da Hobbii åbnede deres første forretning i Aalborg tilbage i 2019, deltog næsten 7000 garnentusiaster i åbningsugens festligheder, og i Kolding forventer man derfor også lange køer.

– Med al den interesse, vi har oplevet, kan vi kun forestille os, at køerne bliver lange mandag morgen. Så vi kan næsten ikke vente med at fejre den store garnglæde, vi har set blomstre op, siger Betina Husaj.

Hobbii skyder festugen i gang mandag den 8. november klokken 10.00 i forretningen på Albuen 3 i Kolding, hvor der vil være goodiebags til de morgenfriske på åbningsdagen, mens garnpriserne vil være presset i bund hele ugen.

Hobbii er en one-stop-shop for alle garnelskere i Danmark med alt, hvad du skal bruge til dit næste strikke- eller hækleprojekt. Vi har et bredt udvalg af garner, tilbehør og masser af muligheder for kreativ inspiration i vores forretninger i Aarhus, Aalborg, Odense, Kolding og Roskilde.

Kommentarer