Kultur

Digitaliseringsstyrelsen advarer: Pas på snyd med festivalbilletter

Jagten på billetter til sommerens festivaler er gået i gang på sociale medier og platforme. Samtidig er svindlere gået på jagt efter håbefulde festivalgæsters penge. Pressefoto

Svindlere udnytter enhver mulighed for at franarre borgere deres penge, og snyd med festivalbilletter er ingen undtagelse. Vær kritisk, når du handler billetter online og følg nogle enkle råd for at mindske risikoen for at blive snydt.

Festivalsæsonen står for døren, og flere festivaler melder udsolgt af dagsbilletter eller billetter til de fulde festivalprogrammer.

Derfor er jagten på billetter gået i gang på sociale medier og platforme til gensalg af billetter. Samtidig er svindlere gået på jagt efter håbefulde festivalgæsters penge.

Sidder du i 11. time og skal sikre dig en billet til NorthSide eller Nibe Festival for at se Ukendt Kunstner, Massive Attack, Andreas Odbjerg eller James Blunt?

Så er opfordringen fra Digitaliseringsstyrelsens vicedirektør Lars Bønløkke Lé, at du er opmærksom.

– Vi har samlet nogle gode råd, der skal klæde borgerne på til at kunne spotte billethajerne og undgå, at en glad sommer med venner og god musik ikke bliver til en ærgerlig sommer, hvor nogle svindlere er stukket af med pengene og ens gode humør. Svindlerne holder ikke ferie, og salg af festivalbilletter er også en mulighed, som svindlerne forsøger at udnytte, siger Lars Bønløkke Lé, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen.

Fire enkle råd

Digitaliseringsstyrelsen har fire enkle råd til, hvordan du undgår at blive snydt af sommerens billethajer.

  1. Køb din billet hos de officielle billetudbydere, og brug deres ventelister, hvis billetten er udsolgt.
  2. Vær særligt opmærksom på de tilbud, du modtager, hvis du selv efterspørger en billet i et opslag eller en annonce. Det kan tiltrække svindlere.
  3. Er billetten betragtelig billigere end andre steder, kan det være tegn på svindel.
  4. Køb via MobilePay og tjek, at samme navn figurerer på MobilePay-kontoen og fx sælgers Facebook-profil. Hvis sælger pludselig beder dig om at overføre pengene til en anden konto end sælgers egen, er det tegn på svindel.

På sikkerdigital.dk kan du læse mere om, hvordan du handler sikkert på nettet.

Kommentarer