Danskerne har taget godt imod coronapasset

I dag starter tredje fase af genåbningen, hvor der bliver åbnet for flere kulturaktiviteter og indendørs idræt for voksne. 3 mio. borgere har indtil nu downloadet MinSundhed-appen, og hver dag bliver der hentet omkring 250.000 coronapas. Sundhed.dk er derfor fortsat en vigtig del af genåbningen og klar til de næste faser.

Fra den 6. maj kan du med dit coronapas i hånden blandt andet komme til konferencer, i biografen, teatret og dyrke indendørs idræt. Dermed er tredje fase af den store genåbning i gang med sundhed.dk’s coronapas som adgangsbillet.

Genåbningen startede den 6. april, og det ser ud til, at danskerne har vænnet sig til at bruge coronapasset, når de skal på restaurant, bar, til frisøren eller noget helt fjerde. 3 mio. har downloadet MinSundhed-appen, og der bliver på daglig basis hentet i omegnen af 250.000 coronapas. Med det i hånden tager det ikke mange minutter at få adgang til barer, cafeer og forlystelsessteder. Det regner sundhed.dk med fortsætter, selv om coronapasset skal bruges endnu flere steder:

”Det er godt, at så mange borgere har taget MinSundhed-appen og sundhed.dk til sig. Bortset fra nogle minutters ventetid den første genåbningsdag har der stort set ikke været noget ventetid for at hente sit coronapas. Det tyder på, at danskerne har lyttet til vores gode råd,” siger direktør for sundhed.dk Morten Elbæk Petersen, og gentager rådene:

  • Tjek kun sundhed.dk eller MinSundhed-appen, når du har brug for det.
  • Vent på, at du får en notifikation eller SMS om, at der er svar på COVID-19 testen i MinSundhed-appen eller på sundhed.dk.
  • Download dit pas eller print det fra sundhed.dk.

Fakta: Yderligere genåbning

Fra torsdag den 6. maj bliver der yderligere åbnet op, så du med et coronapas kan få adgang til konferencer, spillesteder, teatre og biografer og lignende lokaler, hvor der udøves kulturaktiviteter. Derudover kan coronapasset bruges til indendørs idræt for voksne over 18 år.

Ifølge planen er næste genåbning den 21. maj, hvor der blandt andet vil blive åbnet for yderligere idræts- og fritidsaktiviteter samt for forlystelsesparker.

Kommentarer